Αρχείο

Η μεταμόρφωση της Αστυπάλαιας φέρνει την κινητικότητα του μέλλοντος

Episode Summary

Ο Πέτρος Πιστίνης μιλά με τον Άγγελο Στεφανόπουλο, υπεύθυνο project manager, και τον Δημήτρη Αγραφιώτη, διευθυντή επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar, για τα εντυπωσιακά βήματα που έχουν γίνει κατά τους πρώτους 15 μήνες του καινοτόμου εγχειρήματος Astypalaia Project.

Episode Notes

Ο πρωτοποριακός «πράσινος» μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Ο υπεύθυνος project manager Άγγελος Στεφανόπουλος και ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar Δημήτρης Αγραφιώτης εξηγούν στον Πέτρο Πιτσίνη τη σημασία του Astypalea Project όχι μόνο σε πανελλαδικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς λειτουργεί ως πιλότος για ανάλογους ενεργειακούς μετασχηματισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα, με στόχο τη δραστική μείωση της ρύπανσης και την αναβάθμιση των υπηρεσιών κινητικότητας για τους πολίτες.

Υπήρξε αποδοχή του πρότζεκτ από την τοπική κοινωνία και ποια τα μετρήσιμα οφέλη για το περιβάλλον και την οικονομία; Ακούστε το podcast για να μάθετε.